Despre noi






Carmen Vieru 
Psiholog cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul psihologilor din Romania  în specialitatea Consiliere  Experentială.  Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universitatii București, specializările Psihologie şi Pedagogie. Studii postuniversitare în Psihodiagnoză, Consiliere şi Psihoterapie Experenţială a Unificării Centrată pe Adult-Copil-Cuplu-Familie.Am urmat un stagiu de formare în educaţia de gen şi rolul ei în creşterea copiilor în cadrul „Centro Italiano per L`Aprendimento Permanente”, Roma, Italia.
Am o experienta de 9 ani in consilierea psihologica individuala si de grup a copilului si familiei -pentru probleme diverse: emoționale (anxietate, depresie,), comportamentale, de învățare, de relaționare, pentru situații de criză, fiind psiholog la scoala generala si gradinita. 
Am  coordonat:
Grupuri de dezvoltare personală pentru părinții:
  • Grupuri de optimizare a interacțiunii părinte-copil 
  •  Grupuri de infromare cu privire la particularitățile de vârstă ale copiilor si adolescentilor
  • Grupuri de formare și abilitare a părinților, cu tehnici de intervenție educativă 
  •  Grupuri de optimizare personală a părinților, în vederea creșterii capacităților de implicare emoțională și creativă în jocul și activitățile copilului  
  • Grupuri de facilitare a comunicării dintre părinți și copii pe problematica sexualității descoperite după vârsta de 3 ani.
Grupuri de dezvoltare personală pentru copiii - ”Eu, unic si valoros!”
 Ce presupune dezvoltarea personală?
  • Dobândirea și dezvoltarea abilităților de comunicare și inserție socială.
  • Dezvoltarea capacităților de explorare, cunoaștere și asimilare.
  • Cunoașterea de sine și a celorlalți.
  • Formarea imaginii de sine și a stimei de sine.
  • Descoperirea și înțelegerea propriilor trăiri emoționale și ale celorlalți.
  • Dezvoltarea capacităților empatice
  • Dezvoltarea capacităților creative.




Andreea Măţăuan

Psiholog cu drept de liberă practică, psihoterapeut autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Specialitatea: Psihoterapie experienţială şi a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie. Absolventă a Universitatii din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializarea Psihologie. Master de "Psihodiagnoză, Psihoterapie Experienţială Unificatoare şi Dezvoltare Personală" în cadrul Universităţii din Bucureşti. 

Bursă de studiu şi de practică de specialitate în Spania la "Universidade de Santiago de Compostela" timp de 6 luni unde am urmat diferite cursuri specializate în psihologia copilului şi a familiei:

“Evaluarea şi intervenţia psihologică în cazul copiilor şi adolescenţilor”
“Terapie de familie”
“Intervenţie în dezvoltarea psihologică: Atenţie timpurie”

Am experienţă în lucrul cu copii cu tulburări de dezvoltare (autism, ADHD) şi în lucrul cu copii cu dificultăţi de natură logopedică, experienţă acumulată la Clinica Amicus Med, Bucureşti, şi la Universitatea Santiago de Compostela.

Sunt facilitator de grupuri de dezvoltare personală cu adulţi. Am pregătire în următoarele metode de lucru terapeutic în grup: dramaterapie, dansterapie, art-terapie. 

Cărti publicate: "În căutarea identităţii de sine" Studiu de caz - Filmul unui parcurs terapeutic unificator.